Cementblock

Om företaget

Nyströms Cement grundades 1952 av Gunnar Nyström, och än idag drivs verksamheten i familjen Nyströms regi. Företaget är även ett av Roslagens äldsta företag, och våra lokaler ligger strategiskt placerade längs gamla Stockholmsvägen, strax utanför Norrtälje.

Produktion och försäljning av lecaprodukter är vår främsta specialitet, men företaget ägnar sig också åt försäljning av andra, kompletterande byggmaterial. Leverantörer av material och varor väljs med omsorg och på distributionssidan samarbetar vi främst med byggvaruhandeln. Vi levererar även direkt till större byggprojekt, och bland de mer omfattande projekt som vi varit involverade i kan Vallby Hage, Globen och postterminalerna i Tomteboda och Årsta nämnas.

Vi på Nyströms Cement sätter miljötänket i första rummet, och gör vad vi kan för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Detta tar sig bland annat uttryck i att vi ofta arbetar med det miljövänliga och praktiska lermaterialet Leca, som är väl lämpat för framställning av olika slags block. Därtill försöker vi även undvika miljövådliga kemikalier, samt dra ned på energikonsumtionen. I egenskap av familjeföretagare vet vi nog bättre än många andra hur viktigt det är att kunna lämna över något bestående och hållbart till kommande generationer.

Läs mer om oss i vår företagspresentation.

Stor lagerkapacitet och logistik i egen regi

Vi har i nuläget kapacitet att framställa cirka 1500 lecablock i timmen (beroende på exakta blockdimensioner). Lagringskapacitet på vår anläggning är mycket hög, och detta försöker vi dra nytta av genom att lagerhålla alla våra produkter i stora kvantiteter. På så sätt kan vi öka leveranssäkerheten. Samtliga lecaprodukter är för övrigt certifierade och kvalitetskontrollerade genom Swedac och BBC – vilket vi såklart är stolta över.

Som om inte det vore nog sköter vi även all logistik på egen hand, och vår maskinpark består bland annat av hjullastare och kranbilar med släp. Även detta borgar för hög leveranssäkerhet och ökad konstadseffektivitet. Våra produkter säljs genom olika återförsäljare inom byggvaruhandeln. Deras lagerhållning, och vår egenkontrollerade logistik, innebär mycket god service med snabba och säkra leveranser.

Nyströms Cement står för erfarenhet, kvalitet och leveranssäkerhet. Med gediget branschkunnande erbjuder vi dig bästa tänkbara service vare sig du är privatkund, återförsäljare eller entreprenör.